Slijpservice2020-01-02T10:45:41+01:00

Slijpservice

Na een tijdje raken messen hun scherpte kwijt. Om ze altijd vlijmscherp te houden en zonder moeite door vlees, vis of groenten heen te snijden, moet je de messen aanzetten met aanzetstaal. Dit zorgt ervoor dat oneffenheden uit het lemmet van je mes verdwijnen. Zijn je messen echt bot? Gebruik dan een messenslijper of laat ze door onze slijpservice slijpen om ze weer scherp te krijgen.

De messen die je bij ons inlevert laten we slijpen en conditioneren door de Hollandse Slijpservice. De Hollandse Slijpservice is een zes generaties lang familiebedrijf wat in 1795 begon met het huis aan huis slijpen van messen en scharen. Zij combineren het eeuwenoude vakmanschap met de nieuwste technieken van nu. Kookstijl verzorgt de verzending en na enkele dagen kun je jouw messen weer vlijmscherp afhalen bij ons in de winkel.

Voor het inleveren van messen kunt u 1 keer per maand op dinsdag terecht. Voor 2019 zijn dat de volgende data:

19 februari

19 maart

16 april

14 mei

11 juni

9 juli

13 augustus

24 september

15 oktober

12 november

10 december

14 jan / 2020

Wil je testen hoe scherp jouw mes is? Volg dan deze stappen, en pas op voor je vingers!

Spiegeltest:

Houd je mes met de snede naar de zon of naar een lamp gericht en kijk of je het licht in de snede ziet weerspiegelen. Spiegelt het licht over de hele lengte? Tijd om te slijpen! Zie je geen of bijna geen reflectie in de snede? Dan heb je een scherp mes.

Nageltest:

Houd je vinger schuin en zet het mes voorzichtig (zonder te drukken) op je nagel. Glijdt het weg? Tijd voor een slijpbeurt! Blijft het staan, dan is je mes scherp.

Papiertest:

Houd een vel papier omhoog en snijd in een hoek van 45 graden reepjes van het vel papier. Hoe makkelijker dit gaat, hoe scherper het mes.

Tomaattest:

Snijd dunne plakjes van een rijpe tomaat. Lukt dit zonder dat de tomaat vervormd of platgedrukt wordt, dan is het mes scherp.