Frambozenmuffins 2017-04-25T16:57:54+00:00

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 100 g witte chocolade
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • 8 g vanillesuiker (zakje)
  • 1 tl zout
  • 200 g boter
  • 2 eieren
  • 150 g frambozen (bakje)

Bakbenodigdheden:

  • Muffinvorm met 12 holtes

Bereidingstijd

  • 15 min. Bereiden
    25 min. Oventijd

Voedingswaarden per stuk

  • Energie 320 kcal
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 37 g
  • Vet 17 g
  • Waarvan verzadigd 11 g
  • Natrium 230 mg
  • Vezels 1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de witte chocolade. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en het zout.
  2. Smelt de boter. Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  3. Vet de muffinvormpjes in. Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm. Bak de cakejes ca. 25 min. in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Wat zijn jullie favoriete muffins? Deel het recept met ons en stuur hem in via info@kookstijl.nl!