Cheesecake 2017-05-06T13:14:08+00:00

Ingrediënten voor 8-10 personen:

  • 14 biscuits
  • 7 eetlepels gesmolten boter
  • 680 g roomkaas
  • 310 g poedersuiker (185 gram + 125 gram)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 240 g chocolate chips, gesmolten
  • 500 g pindakaas

Benodigdheden:

  • Ronde springvorm van 22 centimeter
  • Spatel

Bereidingstijd

  • Onbekend

Voedingswaarden

  • Onbekend

Bereidingswijze

  1. Doe de koekjes in een dichte diepvrieszak en rol ze fijn met een deegroller of een wijnfles. Smelt vervolgens de boter meng deze met de kruimels. Daarna bedek je hiermee de bodem van een ronde springvorm van 22 centimeter. Druk ze aan totdat je een gelijkmatige laag hebt. Zet dit even in de koelkast.
  2. Roer in een grote kom de roomkaas los tot het mooi glad is. Voeg hier 185 gram van de poedersuiker aan toe, evenals het vanille-extract. Meng tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dan ook de gesmolten chocolade toe en meng goed tot je een egaal chocoladebruin mengsel hebt.
  3. Verspreid dit over de bodem van koekkruimels. Dat gaat het beste met een spatel, dan kun je het mooi gladstrijken. Zet weer weg in de koelkast.
  4. Meng in een andere kom de pindakaas met de overige 125 gram poedersuiker en spreid die ook weer uit over de cheesecake in de springvorm. Met een mes of een spatel kun je de laag mooi glad afwerken. Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast (maar nog liever een nachtje) om op te stijven. Bestrooi vlak voor het serveren eventueel met wat geraspte chocolade of chocoladevlokken.

Ken jij ook van die rare combinaties? Of wil je jouw favoriete cheesecake met ons delen? Stuur hem op naar info@kookstijl.nl!