Auberginebootjes 2017-04-25T16:59:34+00:00

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 6 trostomaten
  • 15 g basilicum (bakje van 15 g)
  • 20 g platte peterselie (bakje van 20 g)
  • 2 aubergines
  • ½ potje zongerijpte olijven (potje a 180 g)
  • 6 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 100 g Pecorino Romano (kaas)
  • 50 g paneermeel
  • 50 g kappertjes (potje 100 g)

Bakbenodigdheden:

  • Ovenschaal

Bereidingstijd

  • 35 min. bereiden
  • 20 min. oventijd

Voedingswaarden per portie

  • Energie 400 kcal
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vet 29 g
  • Waarvan verzadigd 8 g
  • Natrium 730 mg
  • Vezels 6 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Snijd het basilicum en de peterselie fijn. Snijd de olijven grof en halveer de aubergines in de lengte. Kook de aubergines 5 min. in kokend water. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, laat een ½ cm zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met de olie en leg de uitgeholde aubergines erin. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak met het deksel op de pan op laag vuur 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tomaten 5 min. tot het bijna saus is. Voeg het basilicum, peper en zout toe en neem de pan van het vuur.
  3. Klop de eieren los en rasp de kaas. Meng het ei, paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg de helft van de kaas toe. Vul de aubergines met het mengsel, verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven.

Wat zijn jullie favoriete ovengerechten? Deel het recept met ons en stuur hem in via info@kookstijl.nl!